Vloerverwarming spoelen verstopte vloerverwarming


Vloerverwarming spoelen

Vloerverwarming spoelen: is een absolute noodzaak als u wilt voorkomen dat u torenhoge energierekeningen krijgt of ’s winters koude voeten krijgt. Om een goed werkend systeem te garanderen is het van belang om deze goed te onderhouden. Na 5 jaar is het nodig om uw vloerverwarming spoelen. De meeste vloerverwarmingen hebben na 5 jaar een rendementsverlies van ongeveer 10-40 procent. Het komt zelfs regelmatig voor bij oudere vloerverwarmingen dat bepaalde groepen helemaal niet meer werken!

Vloerverwarming service

FLIR0179-300x225 Vloerverwarming spoelen verstopte vloerverwarmingWij beschikken over een uitgebreid serviceprogramma waarbij wij na het spoelen van de vloerverwarming deze jaarlijks inspecteren, voorzien van nieuwe corrosie beschermende vloeistof en het filter reinigen. Daarnaast is ons servicepakket uit te breiden met een storingsservice inclusief onderdelen.

Het is noodzakelijk om uw vloerverwarming te reinigen wanneer:

  • Er maar een deel van de vloerverwarming warm wordt.
  • U een hoog verbruik heeft.
  • De vloerverwarming niet meer de gewenste warmte levert.
  • U vaak storingen heeft.
  • U last heeft van lawaai in de installatie

Naast de directe energiebesparing die het reinigen van uw vloerverwarming tot gevolg heeft, plakken er nog een aantal andere belangrijke voordelen aan het reinigen van uw vloerverwarming. Zo zal de levensduur van de hele installatie worden verlengd en voorkomt u onnodige storingen die worden veroorzaakt door vuil in het verwarmingssysteem.

Een verstopte vloerverwarming wordt vaak veroorzaakt door vuil deeltjes in de installatie. Deze deeltjes worden ook wel slib genoemd. Slib kan bestaan uit zand, stof, roest of ijzerdeeltjes. Het bijvullen van de cv-installatie met normaal leidingwater is een veel voorkomende oorzaak van een verstopte vloerverwarming. Door normaal leidingwater te gebruiken komt er ongewenst zuurstof en kalk in de leidingen van uw vloerverwarming. Door de reactie van zuurstof met de ijzeren leidingen ontstaat roest, wat de doorstroming van uw vloerverwarming verminderd. 1mm roest binnen de leiding zorgt al voor een rendementsverlies van maar liefst 13 procent.

Om rendementsverlies en onnodig onderhoud tegen te gaan is het daarom belangrijk dat uw vloerverwarming regelmatig wordt gespoeld.

Krijgen wij het niet schoon dan lukt het niemand! Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel contact met ons op Bel gratis 0800-2929057 Of stuur ons een email op verkoop@cvketel.expert